"От днес по FEN TV, FEN FOLK и в YouTube може да чуете част от нашата дуетна "Песен за любов" и ако ви хареса, да ни подкрепите!!!, написа по този повод в социалната мрежа Светлин Миланов. Всичко останало ще видите и чуете от клипа! Благодарим ви приятели!!!”

Можете да гласувате за "Песен за любов" за Наградата на телевизионния зрител на "Пирин Фолк" Сандански 2018 като подкрепите Светлин Миланов и Евелина Александрова с SMS на 191957 с текст PIRIN 12. Цената на един SMS е 1,20 лв. с ДДС за абонати на А1, Теленор и Vivacom.

XXVI Международен фестивал "Пирин Фолк" Сандански 2018 ще се проведе от 24 до 26 август в Летния театър на гр. Сандански. Конкурсната вечер е на 25 август (събота), а гала вечерта - на 26 август (неделя).

Светлин Миланов е роден на 3 януари 1975 г. във Видин. Три години по-късно семейството му се мести във врачанското село Ракево, в момента работи в Административен съд - Враца. Завършил е "История и археология" във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий” и "Публична администрация" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Музиката го съпътства през целия съзнателен живот, отначало в народни читалища, индивидуално и като част от самодейни колективи. До 2014 г., когато за пръв път стъпва на професионална сцена на Международния фестивал "Пирин Фолк" и печели трета награда на журито в Конкурса за изпълнителско изкуство.

На следващата година се представя с авторската песен "Бащин грях", която печели три награди - наградата на телевизионните зрители, наградата на журналистическото жури и наградата на публиката в Летния театър на гр. Сандански.

През 2016 г. участва в Конкурса за авторска македонска песен с песента "Очакване" и печели първа награда на престижния музикален форум.

Евелина Александрова е родена на 27 август 1981 г. в гр. София.

Завършва средното си образование в Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" - Сливница. Музикалните си заложби дължи на своите родители. Благодарение на тях са й познати песните от Пиринския край. Първото й участие във фестивала "Пирин фолк" Сандански е през 2013 г., където се представя с песента "На хорото" и печели награда от Радио "Роса".

Екипът на MediaNews пожелава на Светлин и Евелина успех на Международния фестивал "Пирин Фолк" Сандански 2018!