В празничната програма ще се включат Женският народен хор "Зорница” с ръководител Веселка Янкова и детският мажоретен състав при читалището. Децата на Дърманци ще рецитират тематични стихотворения, ще пеят патриотични песни и ще играят народни танци. Подрастващите таланти са подготвили и два забавни скеча по текст от автентични ученически бисери.

Мултимедийна презентация за историята на селото и на НЧ "Подем 1926” ще представи секретар-библиотекарят Венцислава Шопова.

Специален поздрав към юбилярите от името на градското Читалище "Просвета - 1925” ще поднесат танцьорите от Ансамбъл "Мездра” с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов.

За празничното настроение на дърманчани ще се погрижи и победителят в тазгодишното издание на Международния фестивал "Пирин Фолк” Сандански 2016 Светлин Миланов, чиято песен "Очакване” спечели първо място в конкурса за авторска македонска песен, наградата на телевизионния зрител и наградата на публиката.

Настоятелството на читалището кани на тържеството бивши и настоящи самодейци, жители и гости на селото, както и приятели на Дърманци отблизо и далеч, за да се присъединят към празника.