Празникът „Децата на Враца спортуват“, организиран от Община Враца за единадесети път, се проведе на стадиона в областния център. В спортната проява взеха участие над 800 деца от 16 детски заведения.

В началото на събитието участниците дефилираха под звуците на българския химн, съпроводени от футболисти от детско-юношеската школа на ПОФК Ботев - Враца. Преди началото на състезанието всички деца участваха в комплекс от спортни упражнения. В празника взеха участие и мажоретни състави от детски градини в града.

Кметът на Враца Калин Каменов откри спортния празник с обръщение към децата: „Мили деца, скъпи учители и родители, искам да Ви поздравя по повод днешния празник „Децата на Враца спортуват“ и да Ви пожелая да бъдете здрави и да играете по-малко електронни игри. Бъдете повече навън, в градинката, пред блока, в двора на училището, спортувайте и се забавлявайте, защото през вашето детство това трябва да правите. Спортът е здраве и колкото повече спортувате, толкова по-здрави ще бъдете“.

Сред официалните гости на празника бяха зам.-кметът Петя Долапчиева и председателят на Постоянната комисия по спорт, туризъм, младежки политики и зам.-председател на Общинския съвет Ивайло Христов.

Всички детски групи в края на състезанията получиха грамоти и награди, осигурени от Община Враца.