С актуализирания статут на биеналето, приет на 27 февруари от Общинския съвет на Монтана, се увеличава стойността на наградите, връчвани от общината. Наградата на името на Йордан Радичков в размер на 2000 лв. ще бъде присъдена на произведение, свързано с творчеството на Радичков и духа на Северозапада. Четирите равностойни награди във всеки раздел - живопис, графика, скулптура и приложни изкуства, вече са по 1000 лв. На същата стойност е и наградата на СБХ. Освен това ще бъде отличен и млад автор /до 30 години/, който ще получи парична сума от 500 лв. от сдружение „Приятели на Радичков''.

За участие в биеналето се приемат творби, създадени през последните три години. Изрично е изискването да не са участвали и награждавани в други изложби и конкурси. Авторите могат да представят до три творби от всеки раздел.

Изложбата с отличените творби ще бъде открита на 5 октомври 2020 година в художествена галерия „Кирил Петров” (раздел „Живопис”) и в експозиционна зала „Кутловица” (за раздели „Графика”, „Скулптура” и „Приложни изкуства”).