В него има ръст от 11,3% или 1 680 000 лв. спрямо 2018 г. За поредна година общината не предвижда увеличение на размера на местните данъци и такси, наеми и такса битови отпадъци. Със собствени средства общината финансира социалната си програма.

В изпълнение на мандатната програма на кмета се увеличават средствата за спортните клубове от 100 хил. на 120 хил., като увеличението ще бъде насочено към детско-юношеския спорт, за социално подпомагане от 25 хил. на 30 хил., от 300 на 350 лв. за всяко новородено, за пенсионерските клубове увеличението е от 31 хил. на 37 хил. лв. За спортни и културни мероприятия на общината се предвиждат 95 хил. лева, което е 10 % ръст. Основна задача за настоящата 2019 година е ударното разплащане на европроектите, организационно-техническата подготовка на европейските и местни избори и новите ангажименти на общината в социалната сфера.

Община Берковица започва годината с подобрено финансово състояние, с намаление на неразплатените разходи спрямо предходни години и преодоляване на предизвикателствата през бюджетната година. Основна задача за тази година е запазване и поддържане на финансовата стабилност и работа по изпълнение на спечелените проекти по различни оперативни програми. Целевата субсидия /капиталови разходи са в размер на 722 900 лв, като добавим и преходния остатък за капиталови разходи и кредита от 2018 г., общата стойност за капиталови разходи за 2019 г. става 1 995 000 лв.

В капиталовата програма на Община Берковица за 2019 г. са заложени изграждане на канализационна мрежа на ул. "Кирил и Методий" втори етап, рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа на улиците "Щърковица" и "Екзарх Йосиф", рехабилитация на общинска пътна мрежа, на пътна настилка на улици в град Берковица, рехабилитация на пътна настилка на улици в селата на общината, канализация и асфалтиране на ул. „Поручик Грозданов“, гр. Берковица, асфалтиране улици в Община Берковица и др.

В края на срещата инж. Доцов завърши с думите, че изпълнението на бюджета е колективно дело и призова всички към сериозна работа. На общественото обсъждане бяха поставени и въпроси от гражданите, на които градоначалникът отговори и прие някои от отправените му предложения п като реално изпълними.