© Илиан Телкеджиев, lap.bg

Така Митко Ценов покри за втори път норматива (8:10.50 мин.) за участие на предстоящата Балканиада в зала в Истанбул, Турция, като остана на около 9 секунди от стандарта (7:58.61 мин.) в тази дисциплина за Европейския шампионат в зала в Глазгоу, Шотландия (1-3 март 2019 г.). Митко има още една възможност да покрие норматива за 35th European Athletics Indoor Championships Glasgow 2019 на първенството на полуострова в турския мегаполис след две седмици.

"Днес отново опитах да направя личен резултат на 3000 м и да покрия норматива за Европейското първенство, сподели в социалната мрежа след бягането Спортист №1 на Мездра. Не се получи, но съм доволен от днешния старт, защото направих бягането си абсолютно сам, в тези наистина тежки условия за дълги бягания в залата... И като цяло се чувствах много по-добре от предния старт.

Днес публиката беше още по-голяма, за което Ви благодаря отново - поклон за вас! Това ме радва супер много и обещавам на Балканиадата на 16 февруари да Ви зарадвам и то мнооого хубаво!", написа в заключение Митко.