След приключване на работа, управителката си тръгва заедно със сина си, дошъл да я посрещне. На излизане от дискотеката, двамата биват причакани пред входа на близкото училище и нападнати от въпросното лице. Синът помолил нападателя да не закача майка му и да ги остави на мира. Това обаче не помогнало, тъй като пияният младеж налетял на бой. При нападението, той блъснал Г. Н. на земята и нападнал сина й.

В мелето нанесъл множество удари на момчето, скъсал колието от врата му и продължил да го блъска. През това време, майката се обадила на колегите си, които били съвсем наблизо. Нападателят успял да се измъкне и избягал в тъмното.

Събралите се колеги се спуснали да го преследват от две страни и го настигнали пред хотела, в който влязъл. Пострадалите майка и син, заедно с останалите колеги, веднага се отправили към близкото управление на полицията.

Там подали сигнал за нападението, на който дежурният екип реагирал моментално. При пристигането в хотела, полицаите изискали книгата с адресните регистрации на гостите и след двучасова проверка открили въпросното лице.

Същият е бил задържан веднага и прибран в Районното управление. При проверката се оказало, че побойникът е строителен работник от Бургас, на 27 години, с инициали Я./…/ . Пребивава от 10 дни в хотела и работи към строителната бригада, която в момента санира сградата на общинската администрация.

От думите на други служители в дискотеката стана ясно, че този Я. и предишни вечери е имал непристойно поведение и е предизвиквал скандали. След нападението Г. Н. е с навехната и подута ръка, множество синини. Синът й също има видими следи от нанесените му удари. Пострадалата е категорична, че ще търси справедливо наказание за хулиганското нападение и нанесения побой над нея и сина й.

От Районното управление уведомиха, че е образувана преписка по случая и е предадена в прокуратурата.