Преди дни група ученици от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца, придружени от директора на училището инж. Румяна Петрова и учителя по английски език Мариана Стефанова реализираха мобилност по проект “Put yourself in а refugee’s shoes”/ Постави се на мястото на един бежанец/ по програма Еразъм+ в истанбулското училище Ozel Ugur Anadolu Lisesi.

Това е третият краткосрочен обмен между страните, участници в проекта – Италия, Турция, Румъния, България и Португалия. Учениците от всяка страна партньор представиха своите презентации и видео записи по основната тема на срещата „Организиране на социални доброволчески дейности за принудените да имигрират“.

По време на тази среща учениците работиха върху обобщаване на информацията, разкази, снимки и статии, които ще бъдат използвани за създаване на третия брой на списанието на проекта. Те представиха свои танци и традиционни ястия по време на срещата. Част от културната програма бе посещение в историческия център на Истанбул, музеят „Мадам Тюсо“, туристическото селище Полонезкьой, Bahçeşehir University и др.