Тържественото изпращане на абитуриентите бе съпроводено от богата художествено-музикална програма от възпитаниците на учебното заведение. Зрелостниците бяха подготвили вълнуваща и забавна приказка в стихове, която разказа за всички изживени мигове с приятелите, за трудното ставане и досадното изпитване, за незабравимите моменти, в които срещаха и упреците, но и разбирането от своите учители.

Директорът на училището Христинка Минова поздрави младите хора и им пожела успешна реализация в живота. Да не забравят това, което са научили тук през всичките тези години, и да използват уменията и знанията си за своето израстване.

Класният ръководител Сашка Иванова също поздрави своите момичета и момчета, благодари им за доверието, за трудните сблъсъци, но и за постиганите заедно успехи.

От името на випускниците Албена Иванова благодари на учителския екип за грижите, за търпението и човечността, които са получавали в трудни и радостни моменти. Тя изрази благодарността си в стих към своята майка, Ирена Иванова, и към всички родители, с което разплака целия клас.

В отговор на тези откровения, Ирена Иванова благодари от името на родителите на всички учители и връчи лентата „Най-добър класен ръководител” на Сашка Иванова.

Своите музикални поздрави към абитуриентите отправиха Рени Росалийска, чийто брат е един от завършващите, и Борислава Стоименов. За доброто настроение в Деня на абитуриента допринесоха и изпълненията на мажоретния състав на гимназията, както и фолклорната формация.

По случай празника на школото, поздравителен адрес бе изпратен от директора на съседната Проофесионална гимназия по МСС.

След края на тържеството, зрелостниците засадиха петото юбилейно дърво в двора на училището, символ на Випуск 2018.

За всички гости на празника на младостта, момичетата и момчетата на Сашка Иванова бяха приготвили и подредили за последен път в ресторанта на открито богато разнообразие от кулинарни изкушения.