Откриването на новата специалност и новата форма на обучение в Професионалната гимназия ще даде възможност на учениците да придобият професионална квалификация с гарантирано работно място.

Директорът на училището Мария Йотова каза, че въпреки трудностите, учебната година започва оптимистично. Със собствени средства са ремонтирани и оборудвани две класни стаи, в които ще се обучават осмокласниците. „За всички специални предмети имаме подготвени учители специалисти, които ще преподават в новите паралелки. Идеята ни е да надграждаме и развиваме новата форма на обучение. Проектът и партньорството с „БДЖ – Пътнически превози” дават възможност за възраждане на професионалното обучение в нашия град. Надяваме се и разчитаме, че ще успеем да ремонтираме и общежитието, да създадем добри битови условия за учениците и да привличаме още повече ученици от по-далечни места”-допълни директорът.

Двама от новоприетите осмокласници, Марио Владимиров и Радослав Иванов казаха, че са избрали това училище и тази паралелка, защото им харесва професията електротехник.

„Избрах тази професия, защото по-късно ще мога да си намеря работа” – каза Радослав.

Възпитаниците на Професионалната гимназия бяха подготвили музикално-художествена програма, с участието на мажоретките от съседната Професионална гимназия „Ал. Константинов”.

Тържествено слово към учениците, учителите и гостите произнесе директорът Мария Йотова, която поздрави присъстващите с началото на новата учебна година, пожела им здраве и успех в новите предизвикателства.

Отец Данаил Цинцарски отслужи празничен водосвет, пожела здраве, успех и благополучие на учители, ученици и родители и благослови присъстващите

Гости на празника бяха Елена Нанова – директор на Дирекция „Социални и хуманитарни дейности” в община Мездра, бивши учители и родители.