Сред гостите на празника бяха кметът на Мездра Генади Събков, бившият директор на училището Тошко Стоянов, Юлия Атанасова и Ерика Йончовска от Център за кариерно ориентиране - Враца.

„Скъпи абитуриенти, през тези четири години на Вашето обучение сигурно сте имали и трудни, и лесни моменти, но убеден съм, че напускайки училището, ще си тръгнете с малко тъга, заяви в приветствието си кметът на Мездра. Намерете сили и време да минавате оттук, да виждате своите училите и съученици, защото тук оставяте младостта си, оставяте своите приятели. Желая Ви успех и на добър час!”, каза в заключение Генади Събков.

За издигане престижа на селскостопанската гимназията с почетна грамота бе награден единайсетокласникът Даниел Цветков. В празничната програма се включиха възпитаници на училището и мажоретките от Танцова формация „Sunny girls” при Центъра за подкрепа за личностно развитие.

На раздяла зрелостниците се сбогуваха с училищното знаме, а директорката Калинка Ванковска им пожела успешно дипломиране и бъдещи успехи в живота.

По случай края на учебната година в бившото МТУ се проведе и традиционното състезание за майсторско управление на МПС.