Това става факт със Заповед№ РД14-74/28.10.2021г на Министъра на образованието и науката, акад. Николай Денков. Смяната на името е по предложение на Педагогическия съвет на училището и след решение на Общински съвет – Мездра и съгласието на Регионално управление по образованието – Враца.

Припомняме, че през 2021 г в Община Мездра тогавашният директор Мария Йотова внесе предложение, с което се изразява желание за промяна на наименованието на учебното заведение, поради промяната на изучаваните професии.

В момента Гимназията текат ремонтни дейности с пълна сила в подготовка по смяна на името на учебното заведение, което влиза в сила от началото на новата 2022/ 2023 учебна година – 15 септември.

От първи юли тази година Професионалната гимназия е и с ново ръководство, на поста Директор е назначен Мирослав Павлов, който от свое име заяви, че името на Апостола прави мисията на учебното заведение още по-отговорна и сериозна.

„Всички ние от ПГ „Васил Левски“, и учители, и ученици, ще се стараем името на Апостола да свети още по-силно и святата му дело да се помни“, заяви новият ръководител.