Бъдещите мастър-шефове от ПГ „Ал. Константинов“ - Мездра премериха сили в три раздела: „Предястия“, „Основни ястия“ и „Десерти“, и се представиха отлично в едно предварително решено състезание.

Младите готвачи показаха изключителен професионализъм в своята презентация и спечелиха аплодисментите на самите участници. Най-голямото признание за тях бе уникалната презентация на тристепенно меню, включващо традиционни и авангардни рецепти, достойни само за ценители.

Но, на конкурс като на конкурс, с предварително определен победител, което не помрачи отличното представяне на възпитаниците на ПГ „Ал.Константинов“, които показаха класа и професионализъм с представеното меню от висша класа.

Професионално жури, оглавено от Ели Лозанова, организатор на събора за традиционни занаяти и ястия “Бабина душица”, заедно с Петя Младенова – майстор - готвач в ресторант „Житомир“, Венцислав Светославов – главен готвач в ресторант „Аугуста“ и Калина Ерденкова – майстор - сладкар в сладкарница „Огоста“, оценяваха вкусовите качества, но не отчетоха най-естетически поднесените изделия.

Победител в категориите Предястие и Основно ястие стана осмокласникът от Гимназията по туризъм в София, специалност „Готварство” Рангел Борисов, а Йорданка Панова от Монтана грабна първото място при десертите.

По време на конкурса бе представена книгата „Вкусно в Северозапада“ на Илиан Илиев, който живее в Кеймбридж - Англия. Специални гости бяха шеф Светлана Илиева - финалист в кулинарното шоу "Hell`s Kitchen" шеф Владимир Тодоров - Готвач на годината и посланик на добрата храна - и шеф Петко Костадинов – инструктор сладкар.

Специален поздрав към участниците поднесоха танцьорите от Представителен танцов ансамбъл „Младост“ - Монтана. На финала победителите получиха предметни награди, а всички участници получиха грамоти и издание на алманах „Огоста“.