Събитието се състоя на открито в археологически комплекс „Калето“. На него присъстваха още кандидатите за народни представители Красен Кръстев, Малина Николова, Мирослав Аспарухов, д-р Иво Ралчовски, Миглена Горанова, Мартин Харизанов и Веселин Веселинов, общинския ръководител на ГЕРБ – Мездра и председател на Общински съвет – Мездра Яна Нинова, представители на бизнеса, образователни и културни институции и съмишленици.

Петя Аврамова посочи някои от основните приоритети в програмата на ГЕРБ-СДС за следващия четиригодишен период – увеличаване на минималната работна заплата на 1000 лв, средната работна заплата трябва да достигне поне 2000 лв. до 2025 г., а БВП 100 млрд. евро.

„Ще продължим политиката си да увеличаваме разходите за образование до 5 на сто от БВП, като ще увеличим разходите за висше образование до 1 на сто от БВП. До 2025 г. учителската заплата ще стане 2500 лв., а на университетските преподаватели 2 800 лв“, добави тя и припомни, че ГЕРБ е изпълнил ангажимента си за удвояване на възнагражденията на учителите. Заплатите на учителите вече са над средните за страната.

„Важен компонент от нашата програма е Плана за възстановяване на България. Съществена част от него е новата програма за енергийна ефективност на сградите, като за нея е предвиден ресурс от 1,4 млрд. лв“, каза Петя Аврамова. За първи път ще се финансира енергийна ефективност на еднофамилни жилищни сгради.

Предвидено е финансиране и на обществени сгради с ресурс от 350 млн. лв. и сгради в сферата на промишлеността, търговията и услугите, като предвидената стойност тук е около 280 млн. лв. Бенефициенти могат да бъдат малки, средни и големи предприятия, като по този начин ще подпомогнем и бизнеса, уточни Петя Аврамова.

„Подкрепете тези, които познавате, знаете че могат да работят и сте видели, направеното от тях. Държавата не е площад и не е шоу. Тя е отговорност и много работа“, обърна се към присъстващите тя.

„Програмата за управление на ГЕРБ-СДС ме кара да бъда оптимист, че Северозапада и област Враца отново ще бъдат приоритет на следващото правителството“, каза Мирослав Аспарухов, който е представител на гражданската квота в листата на ГЕРБ-СДС за област Враца, номиниран от структурите в Мездра.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания