Аврамова се спря обстойно на завършените ремонти от пътната мрежа в областта и акцентира върху факта, че за подобряване инфраструктурата в областта от държавата са отпусната над 50 милиона лева. Тя направи отчет на свършеното през годината от правителството и от ГЕРБ - Враца за развитието на областта и се спря и на проблеми, които не са намерили решение през изминалата година. Сред несвършените задачи Петя Аврамова посочи реализацията на ремонт на пътя Мездра - Ботевград.

Тя заяви, че има уверението на министър Нанков, че обществената поръчка за този пътен участък ще бъде пусната съвсем скоро, още в началото на тази година и ще бъде възложена на инженеринг за проектиране, допроектиране и строителни дейности. Участъкът Мездра-Ботевград ще бъде приоритетен и първият от цялостното изграждане на пътя Видин - София. Ще бъде направено изнесено заседание на комисията по регионално развитие към Народното събрание във Враца, но което ще се разискват проблемите в областта и Северозапада.

Аврамова се отчете пред журналистите за своята лична работа като народен представител и им благодари за добрата комуникация.