Първият етап на надпреварата , в която взеха участие деца от V и за VI клас, се проведе на 20 април. Те са показали най-добри резултати сред 4500-те регистрирани участници и са от градовете Мездра, Пазарджик, Харманли, Горна Оряховица, Перник, Хасково, Петрич, София, Шумен, Куклен и Велико Търново. В първия учениците са имали възможност да покажат знания за езиковите норми и синонимното богатство на родната реч.

На втория етап учениците ще трябва да преодолеят две задачи. В първата ще трябва да покажат знанията си за правописа и пунктуацията. Втората е смислово подреждане на изречения в текст. Всички участници ще получат грамоти, а първите трима във всяка от двете възрастови - специални награди.

Състезанието ще е от 9 часа в театралната зала "Алма алтер" на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Знанията на децата ще бъдат проверени от експертно жури пред родители, учители и гости. Председател на комисията е проф. Владимир Атанасов от Факултета по славянски филологии в СУ "Св. Климент Охридски". Нейни членове са проф. Татяна Ангелова, също от СУ "Св. Климент Охридски", и учителите по български език и литература Рени Стоичкова, Десислава Нейкова и Цеца Петрова.

Екипът на Media News пожелава успех на нашето момиче!