Другият чужденец е руският бек Семьон Шепицки. И двамата ще изкарат пробен период, преди треньорския щаб да прецени дали да ги задържи за постоянно.

Договори с Монтана вече подписаха защитниците Румен Трифонов, Галин Тошев, полузащитникът Димитър Илиев и нападателят Димитър Георгиев. Първият през миналия сезон обличаше екипа на Спартак (Плевен), а Тошев, който е юноша на Левски - на столичния Локомотив.

Митко Илиев се завръща отново на стадион „Огоста”, след като за последно игра за Хебър (Пазарджик), а Георгиев идва от елитния Дунав (Русе). „защитниците Румен Трифонов, Галин Тошев, полузащитникът Димитър Илиев и нападателят Димитър Георгиев. Първият през миналия сезон обличаше екипа на Спартак (Плевен), а Тошев, който е юноша на Левски, на столичния Локомотив. Митко Илиев се завръща отново на стадион „Огоста”, след като за последно игра за Хебър (Пазарджик), а Георгиев идва от елитния Дунав (Русе).

„Радвам се, че запазихме гръбнака на отбора, това е много хубаво. Надявам се новите да вдигнат класата”, заяви преди да изведе отбора за първа тренировка старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов. Непосредствено преди нея над стадиона заваля дъжд, което даде повод на феновете да си говорят, че на отбора ще му върви по вода. В щаб на Феро отново се завръща Мирослав Митев, който ще бъде треньор на вратарите.

До края на седмицата монтанци ще се готвят на клубната си база, а след това заминават на лагер в Правец (25 юни-6 юли). Три контролни срещи ще изиграе северозападния тим през това време, като две от тях с Черноморец (Балчик) на 27 юни и Септември (София) на 30-ти са в града на бившия първи, а на 5 юли срещат ЦСКА 1948 на базата на БФС в Бояна. Ръководството на клуба обмисля и втори лагер, като все още не е решено къде ще бъде той.

Кои започнаха подготовка с Монтана:

вратари: Ивайло Василев, Марин Орлинов, Юлиян Весков (ДЮШ);

защитници: Даниел Георгиев, Иван Михов, Стефан Цонков, Владимир Айтов, Румен Трифонов (Спартак Плевен), Галин Тошев (Левски София), Васил Попов (Оборище Панагюрище), Семьон Шепицки (Русия);

полузащитници и нападатели: Йордан Йорданов, Християн Илиев, Борислав Дамянов, Сава Савов, Айкут Рамадан, Димитър Илиев (Хебър Пазарджик), Димитър Юруков (Марица Пловдив), Ивайло Стоянов (Струмска слава Радомир), Бижон Мисиджан (трета дивизия Холандия), Сергей Георгиев, Атанас Илиев, Мирослав Антонов, Димитър Георгиев (Дунав Русе), Стефан Каменов (ДЮШ), Любомир Веселов (ДЮШ), Пиер Пиеров (ДЮШ).

Контролните срещи:

27 юни – с Черноморец (Балч ик) в Правец

30 юни – със Септември (София) в Правец

5 юли – с ЦСКА 1948 в Бояна

11 юли – търси се съперник

14 юли – с Миньор (Перник) в Правец

17 юли – с Литекс (Ловеч) в Правец

20 юли - с Кариана (Ерден) на стадион „Огоста”