Хоспитализирана за лечение в същото лечебно заведение е и 66-годишна жена от с. Селановци, която е открита като активен случай по повод оплаквания.

За домашно лечение и наблюдение са диагностицирани мъж на 45 години от гр. Враца и 42-годишен мъж от с. Камено поле. Двете лица са без симптоми, като са предприети изолационни мерки спрямо контактните лица.

За 30 септември в област Враца има 1 регистриран случай на починал болен с COVID-19. Става въпрос за мъж на 65 години, хоспитализиран и лекуван в УМБАЛ "Света Анна" София АД, гр. София.

Общо регистрираните случаи в областта са 150, като от тях 109 са напълно излекувани. 35 са активните случаи. Общо хоспитализирани в болнично заведение са 9 пациенти, 26 от положителните за Коронавирус инфекция са на домашно лечение. 6 са починалите.

32 проби са направени от екипите на РЗИ – Враца. 22 от тях са на контактни лица от Козлодуй, Враца и Криводол. Пет от пробите са контролни на вече потвърдени случаи от гр. Враца и гр. Мездра. Три проби са взети на вероятни случаи по бързи известия, а 2 проби са взети превантивно от персонала на КОЦ – Враца.