© Община Козлодуй

На събитието присъстваха Маринела Николова, кмет на община Козлодуй, Кирилка Асенова, кмет на с. Бутан, и Величка Нейчева, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“. Г-жа Николова връчи на клубния състав поздравителен адрес и подарък от името на ръководството на общината.

Председателят на клуба получи от кмета на общината плакет с благодарност за дългогодишната ѝ активна работа в полза на възрастните хора в общината. От своя страна Янка Христова, позната на всички като баба Янка, отправи поздрав към всички присъстващи и връчи на най-старата представителка на клуба плакет, а активните членове получиха статуетки. Останалите членове получиха от председателя на клуба грамоти в израз на благодарност за съвместната работа през годините.

Десетки пенсионерски клубове от общината и от други общини поздравиха клуба юбиляр. Пенсионерите от „Златна есен“ пресъздадоха обичаи, свързани с Еньовден.

„На днешния празник Ви пожелавам здраве и сили, за да преодолявате със същия ентусиазъм и воля, както досега, предизвикателствата, които животът Ви поднася. Благодаря Ви, че винаги активно се включвате във всички инициативи. Пожелавам Ви от все сърце здраве и лично щастие.“, каза в приветствието си кметът на община Козлодуй Маринела Николова.