Мачът започна с по един удар покрай гредите от Милен Иванов от гостите и Мартин Ангелов от домакините. Чисто положение имаха етърци в 24-ата минута, когато Александър Гугучков бе изведен сам срещу вратаря, но прати топката над вратата. После след центриране отляво Калоян Ненчев стреля с глава, но вратарят улови. За „Партизан” пък след разбъркване Калоян Тодоров нанесе удар, но Пресиян Петков улови. Опитният Любомир Иванов от фаул в 38-ата минута стреля до гредата.

Втората част започна с удар на Светломир Събев от етърци, който обаче не затрудни вратаря. Постепенно пълният с опитни футболисти състав на гостите наложи превес. В 54-ата минута Ангел Русев стреля с глава, но топката срещна гредата. Още в следващата атака обаче пак Ангел Русев бе изведен сам, финтира и вратаря и вкара за 0:1.

Стражът на етърци Пресиян Петков обаче изигра силен мач, като спаси куп удари на гостите. Той първо парира изстрела на излезлия сам срещу него Любомир Иванов, а после стори същото и срещу измъкналия се Ангел Русев.

По-възрастният отбор на „Партизан” се поизмори и дойдоха минутите на младите „боляри”. След хубаво центриране на Калоян Ненчев отдясно Борислав Иванов от гостите едва не си вкара автогол. В 71-ата минута след разбъркване с отличен прострелен удар влезлият като резерва Траян Димитров прати топката в ъгъла – 1:1. „Етър” дори можеше и да поведе, но параболичен удар на Ненчев отдалеч към опразнената врата мина до рамката.

Още в ответната атака Ангел Русев пак се измъкна сам, но стреля в гредата. Последните минути бяха за гостите, като в самия край на редовното време „Партизан” за трети път нацели гредата на етърци. Съперникът обаче натика домакините в наказателното им поле и в 91-ата минута Станислав Антонов успя да прати топката в мрежата и да донесе победата – 1:2.

Източник: sport-vt.com