Представителите на политическите сили нямаха възражения относно разпределението на 328-те места в 42-те секционни комисии, образувани в община Мездра. Съгласно утвърдената методика от ЦИК ГЕРБ ще разполага в тях със 121 места, БСП - с 55, ДПС - с 43, Реформаторският блок - с 32, Патриотичният фронт - с 25, ББЦ - с 20, Атака и АБВ - по 16.

ГЕРБ ще имат 42 ръководни места в комисиите (председатели, зам.-председатели и секретари), БСП - 22, ДПС - 18, Реформаторският блок - 13, Патриотичният фронт - 10, ББЦ - 8, АБВ - 7 и Атака - 6.

Представителите на осемте парламентарно представени партии и коалиции се ангажираха до края на днешния работен ден да представят в Общинската администрация списъците с имената на членовете и резервните членове в комисиите на отделните политически сили.

Допълнително ще бъде уточнен съставът на секционните комисии в МБАЛ - Мездра и в Сърдечната болница, както и на подвижната СИК за хора с увреждания, ако бъдат образувани такива. Те ще бъдат в състав от 5-ма членове.