© община Видин

От 9.30 ч. до 18.30 ч. всеки ден в парковете се допускат деца до 12 години, задължително с техните родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни. Във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч. - собственици на кучета (но не повече от един), които могат да разхождат домашните си любимци. Това трябва да става само при задължително спазване на противоепидемични мерки: носене на предпазни маски, дистанция 2,5 м спрямо други семейства, както и насрещно движещи се хора, съблюдаване на всички останали мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

На територията на парковете се забранява събирането на деца и възрастни от различни семейства на едно място, използването на детски площадки, спортни съоръжения, пясъчници, скейтборд площадки, игрите на деца в група и с общи играчки, сядането на пейки, на тревни площи и правенето на пикник и употребата на алкохол.

Заповедта на кмета на Община Видин е издадена на базата на заповед на министъра на здравеопазването от 26.04.2020 г., в условията на извънредното положение в страната и създалата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19