В "Панорама на образованието - Мездра 2018“ ще се включат: ОУ “Христо Ботев“ , ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, СУ “Иван Вазов“, Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, и Професионална гимназия „Алеко Константинов“ - гр. Мездра, ОУ „Васил Кънчов“ - с. Моравица и СУ “Св. Климент Охридски“ - с. Зверино.

Съгласно Държавния план-прием, през новата учебна година в средните училища в община Мездра след VII клас ще бъдат разкрити 7 паралелки. В СУ “Св. Климент Охридски“- с. Зверино ще се сформира една паралелка, профил "Предприемачество".

Две паралелки ще бъдат разкрити в СУ “Иван Вазов“. В едната младежите ще се обучават в профилите "Организатор на интернет приложения“ и "Електронна търговия" и профил "Чуждоезиков" с интензивно изучаване на английски и руски език .

В ПГ "Алеко Константинов" ще бъдат разкрити две професионални паралелки. В една младежите ще се обучават в професиите "Ресторантьор" и "Кетъринг". Втората професионална паралелка в учебното заведение ще бъде разделена на две. 13 от учениците ще получават знания по професиите „Готвач“ и „Производство на кулинарни изделия и напитки“, а останалите 13 - по професиите „Сервитьор - барман“ и „Обслужване на заведения в общественото хранене“.

Две професионални паралелки ще бъдат сформирани и в ПГ по МСС. В едната учениците ще се обучават по професиите "Техник по транспортна техника" и "Автотранспортна техника". Втората паралелка в учебното заведение ще бъде дуална и ще бъде разделена на две - 13 от учениците ще добиват знания за професиите „Електротехник“, със специалност "Електрообзавеждане на железопътна техника“, а останалите 13 - по професия „Техник по железопътна техника“ и специалност „Локомотиви и вагони“.

Официални гости на тазгодишната Панорама на образованието ще бъдат областният управител на Враца Малина Николова, кметът на Мездра Генади Събков, Галина Евденова - началник на РУО - Враца, представители на учебните заведения, бизнеса и работодатели от общината.

В 18:00 часа в Дома на железничаря ще се проведе обща родителска среща, на която подробно ще бъдат представени иновациите в сферата на обучението през новата учебна година и възможностите за професионална реализация.

Каним всички кандидати и техните родители да заповядат и да получат повече информация за възможностите за обучение и работа в Община Мездра!