Нейната ученичка от V-б клас, Жулиета Николова, се представи отлично на Националното състезание по правопис „Пазим езика си - 2019“.

„Нашето момиче е едно от седемте деца в България - възрастова група V клас! На днешния финал, нашата Жулиета зае 4-то място в България!“- споделя развълнувано Николаева.

Конкурсът бе организиран за втора поредна година от първата дама Десислава Радева и гражданско сдружение „Живата вода на България“. Ученици от V и VI клас имаха възможност да се съревновават с връстниците си, като покажат знания за езиковите норми и синонимното богатство на родната реч.

В състезанието взеха участие над 3 000 деца от цялата страна, което прави успеха на прекрасната Жулиета Николова още по-значим и достоен за гордост и за учителя, и за училището, и за града ни!

Всички участници бяха наградени лично от президента Румен Радев и Десислава Радева. Те получиха грамоти и предметни награди. С грамоти бяха удостоени и техните учители за вдъхновението, за положения труд, за любовта към родния език, предадена по неповторим начин на техните възпитаници.

Екипът на Media News поздравява Жулиета и нейния учител – Красинка Николаева, и им пожелава нови предизвикателства и нови полети с крилете на словото! Честит двоен празник!