© Фейсбук

Едно от решенията бе да се направи анкетно проучване на социологическа агенция по различни въпроси в сферата на средното образование, след което резултатите да бъдат представени пред обществото. Допълнителните 30 лева за компенсиране на разходите на учителите за провеждане на обучение в електронна среда, да се извършва след 1 януари 2021 година, като точно и ясно бъде разписано във Вътрешните правила за работните заплати на всяко училище.

Отръсловият съвет реши:

- да се разработи от работодателите и да се приложи единен формуляр за всички директори в страната за промяна на заплатите, за всички допълнителни трудови възнаграждения, както и за допълнителните плащания в системата;

- да бъде сформирана работна група за изработване на позитивни подходи за осъществяване на атестирането на педагогическите специалисти, в това число и в електронна среда;

- да бъде изнесена информация пред Отрасловия съвет за изпълнението на КТД в сферата на средното образование през месец април, след направена проверка от МОН.

Представена бе информация от ОП НОИР за изпълняваните проекти от системата на МОН. Прието бе на всеки три месеца да се внася отчет по националните програми на МОН и проектите по ОП НОИР на заседанията на отрасловия съвет.