Утре кметът на Лом Пенка Пенкова ще разговаря в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) с министър Петя Аврамова и заместник-министъра Николай Нанков за търсене на трайно решение на водния проблем на крайдунавския град, който засяга близо 30 000 жители.

С финансиране в размер на 1 636 965 лв., осигурено от МРРБ, Община Лом през 2017 г. и 2018 г. изгради първия етап от нов напорен водопровод в района на Добри дол, който сега бе свързан със стария и водоподаването за Лом и селата бе възстановено. За изграждането на останалите четири етапа от новия напорен водопровод, който да замени близо 50-годишния тотално компрометиран водопровод и за да се предотвратят нови бедствени положения, са необходими още 4 644 415 лева.

"Изказвам сърдечна благодарност на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и регионалните й структури в София, Монтана, Враца, Видин, Пирдоп и Своге, на общините Монтана, Козлодуй и Вълчедръм, на ВиК - Монтана, които се притекоха на помощ и ни осигуриха водоноски, както и на „Ломско пиво“ за зареждането с вода.

Сърдечно благодаря на Българския червен кръст и Младежкия БЧК-Лом, на общините Столична и нейната дирекция „Аварийна помощ и превенция“, Гоце Делчев, Криводол, Брацигово и Ямбол, на производителите „Девин“, „Банкя“ и „Ком“, които безвъзмездно доставиха необходимите количества питейна вода, на фирмите „Голден Хендс“, „Мити“ и „Валко 61“, както на всички общини, институции и фирми, които проявиха съпричастност и изразиха готовност да ни помогнат при необходимост“, каза Пенка Пенкова.