Младата надежда Мирослав Спасов спечели бягането на 18км , недостижимият бегач и най-добър треньор в бяганията на дълги разстояния - Йоло Николов отново пръв прекоси финала на 12км, а Кристиян Кирилов записа победа в бягането на 6-км.

По това време на годината с или без сняг, в съчетание с нулевата денивелация, това трасе е подходящо за най-широк кръг участници.

Състезанието е част от традиционния календар на организаторите на RUN – България, в съавторство на Росен Лилов и 5 km run. Дължината на обиколката му е 6 км (40/60 асфалт срещу почвен път), съответно 12 км в две обиколки за средната дистанция и 18 км за най-издръжливите, които въртят 3 обиколки.

Признание за големия талант на състезателя и треньора Йоло Николов е публикуваното в социалните мрежи признание на един от участниците Венцислав Иванов: „ Страхотно XL run състезание в Северния парк днес. Успях до постигна 5-то място в моята възрастова група и 15-то сред всички стартирали мъже в най-дългата 18-км дистанция. Невероятно беше да бъда подминат по трасето от най-големия в дългите бягания в България - Йоло Николов .”