В първото издание на мемориалния турнир "Ангел Радков-Чико" ще вземат участие три отбора от община Мездра - домакините от Околчица (Моравица), Ботевъ (Брусен) и Скала 2015 (Оселна). Те ще играят помежду си по системата "всеки срещу всеки“. Продължителността на срещите е две полувремена по 15 минути. Освен купи и грамоти на отборите участници, ще бъдат връчени и две индивидуални награди - за "Най-добър вратар“ и "Голмайстор" на турнира. Наградите са осигурени от Община Мездра.

Ангел Радков-Чико е роден на 30 март 1953 г. Като войник (1973-1975) облича екипа на Розова долина (Казанлък) и на Панайот Волов (Шумен), а от 1975 до 1977 г. - този на Ботев (Козлодуй). През периода 1977-1983 г. се състезава за ЖСК-Металург и Локомотив (Мездра) в Северната "Б" РФГ и Зона "Мизия". Записва стотици мачове с червено-черната фланелка в първенствата на втора и трета дивизия, в турнирите за Купата на Съветската армия и за Купата на НРБ, както и международни приятелски срещи. Играе на поста ляв бек.

Впоследствие, от 1983 до 1988 г. е играещ треньор на Скала (Зверино), а от 1997 до 2016 г. облича екипа в Околчица (Моравица) в "А" ОФГ Враца, където приключва спортната си кариера на 63-годишна възраст.

Загива при автомобилна катастрофа на 17 октомври 2016 г.

Прякорът на Ангел Радков - Чико идва от младежките му години, тъй като с играта си напомняше за легендата на Ботев (Пловдив) Динко Дерменджиев-Чико. Любопитен факт е също, че е играл заедно с дядо си, баща си и сина си, което е прецедент в историята на българския футбол. Надяваше се, че ще го направи и с внука си, но - за съжаление - не успя да осъществи тази своя мечта.