Експертна група прецени, че щетите по къщата са толкова големи, че тя не може да бъде ремонтирана. Това е наследствената и единствена къща на бабата Петя Концевска. "Аз живея 46 години на този адрес, никога до сега не е имало такъв случай, не съм предполагала, че мога да преживея такъв ужас", допълни тя. Младото семейство ще се премести да живее при родителите на Цветослава в Плевен.

Може ли да помогне общината?

От общината ще подсигурят фургон на пострадалата, защото не разполагат с общински жилища, заяви кметът на Борован Десислава Тодорова.

За построяването на нов дом за пострадалото семейство ще бъде открита дарителска сметка, допълни тя.

Кой отговаря за пътя?

Пътят, който минава през селото, е второкласен и води към „Ферибот Оряхово” и АЕЦ „Козлодуй”. Движението по улицата, на която стана инцидента, е силно натоварено. Въпреки че в близост има училище, на улицата няма легнали полицаи за намаляване на скоростта. На нея има камери, но те не работят, отбеляза bTV. Агенция „Пътна инфраструктура” отговаря за поддръжката на пътя и липсата на легнали полицаи.

Хората в района споделят, че има полицейски патрул, който контролира трафика, но когато полицаите се оттеглят – започва "бясното шофиране".

Причината за инцидента се разследва

До момента е ясно, че шофьорът на цистерната е карал с 55 км/ч в момента на сблъсъка. "Възможно е или да е заспал, или да му е прилошало. Взета му е проба за алкохол - отрицателна е”, заяви кметът на Борован Десислава Тодорова.

Източник: btvnovinite.bg