През април членове на училищното настоятелство и Председателя на Съвета на настоятелите Илиян Игнатов се срещнаха с областния управител и потърсиха съдействието му за възраждане на учебното заведение. Областният управител се запозна с Програмата за дейността на Сдружение "Училищно настоятелство на Професионална гимназия "Каменоделна школа" - Кунино" за 2017 г. В нея са заложени мерки и дейности за осигуряване на институционална подкрепа за подобряване на материалната база и условията на живот в училището, което е пряко свързано с повишаване на доверието на деца и родители и приема на нови ученици.

Членовете на училищното настоятелство поискаха съдействие от областния управител за организиране на работни срещи в Министерство на културата и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, на които да се представят проблемите на училището. Има необходимост от извършване на цялостен ремонт на общежитието, ремонт и обзавеждане на столова, както и на корпуса, в който се провежда учебния процес, както и да се осигури ресурс под формата на проектно или целево финансиране за подобряване на материалната база.

При срещата преди месец Момчил Младенов каза: "Тенденцията в съвременното обучение е да се акцентира върху професионалното образование. Трябва да се обърне внимание на училища като Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино. Тук се обучават и завършват изградени специалисти, които имат перспектива и лесно се реализират на пазара на труда.”


Изложбата, която се открива днес, има за цел да се покаже на обществеността и бизнеса, че учебното заведение разполага с възможности и осигурява добра подготовка на възпитаниците, които печелят първи места на конкурси, както и да се окаже институционална подкрепа за възраждане на училището.

От областната управа са изпратили покани за изложбата до шестимата депутати от Врачанско в 44-ото Народно събрание, кметовете на десетте общини във Врачанско, директори и управители на държавни институции и частни фирми, както и до Представителството на Съюза на българските художници в област Враца.