"Всеки ден поднасям топла храна, а някои идват и си взимат за вкъщи с котленки, разказа добрият отец. Ако можех, щях като Исус Христос да нахраня бедните и отритнати от живота хора с две риби и пет хляба, но сме много грешни, само на праведен се дава такова благо”, споделя отец Иван. С много усилия и с помощта на щедри българи е осигурил всичко за зимата - подслон, дърва, храна, учебници и тетрадки за учениците. Наблюдава как само с една топла супа може да стопли душата на човека. Малко момиченце му показва новата си рокля с мъниста и той се радва на премяната й.

Благодетелят споделя радостта си и от въдворяването на новия Видински митрополит Даниил. С него се познават отпреди 15 години, когато Даниил бил игумен на Роженския манастир. Като видял списъка с петимата кандидати за видински владика, наследник на покойния Дометиан, пръв него избрал.

"Ние само можем да се учим от него. Господ здраве да му дава и дълголетие да служи на православната вяра", благославя го отец Иван. Застъпникът на бедните няма да иска заплата, а помощ и подкрепа за довършване ремонта на Добридолския манастир "Света Троица“. Той кани Негово Високо Преосвещенство да посвети светата обител, която е с хилядолетна история и да му покаже поставения там позлатен свети престол и аязмото с лечебна вода, наречено на светите братя Козма и Дамян.