На община Димово е отпусната сумата от 596 000 лева за изплащане на обезщетения на собствениците на 441 имота в общината.

"143 000 лева са за обезщетение за имоти от горски фонд (това са 44 дка) и 408 860 лева за обезщетение на имоти на физически и юридически лица и общината. Обезщетяваме всички граждани, една голяма част от тях са си взели обезщетенията за засегнатите имоти и за горския фонд. Засега нямаме проблем нито с частните собственици нито с фирмата-изпълнител..."

В община Ружинци процесът по отчуждаването на имоти - частна собственост, намиращи се по трасето на новия път Е-79 Видин-Монтана, е започнал от миналата година и вече е почти приключил.

"Изплатени са сумите като обезщетение вече, само тези, които обжалват пред съда, не са си получили парите... Съвсем нормални са цените и са добри. Обезщетяват се за това, че се използва земята, иначе тя си остава на хората, но не могат да добиват реколтата си...Три или пет човека обжалват сумите, но вече от Върховен съд отговорът е, че не може да се отпуснат повече средства..."