В предишното си домакинство монтанци се наложиха с 2:0 над Нефтохимик, а днес ще преследват пълен успех и срещу друг опашкар в класирането - Локомотив Горна Оряховица.

"Три точки срещу пряк съперник са много ценни и трябва задължително да ги спечелим”, заяви старши треньорът на северозападния тим Стевица Кузмановски. Той няма да може да разчита на централния защитник Антон Полюткин и на опитния полузащитник Георги Коруджиев, които са наказани. Контузени са левият бек Раиф Мурадов и опитния халф Костадин Дяков.

Играещият добре в последните срещи нападател Андреас Васев също имаше здравословни проблеми през седмицата. Заради разтежение дошлият през лятото от Черно море футболист тренираше да облекчен режим и до последно не успя да се възстанови.


"Имаме много кадрови проблеми, но ще трябва да ги решим и да извлечем максималното от тази среща”, категоричен е македонският наставник на Монтана. Той се принуди да попълни групата с двама юноши Марио Благоев и Александър Веселинов.

Групата на Монтана за мача с Локомотив (Горна Оряховица):

вратари: Христо Иванов, Ивайло Василев;

защитници: Иван Михов,Тихомир Трифонов, Гийерме да Соуса-Шоко, Христос Кондохристос, Марио Благоев;

полузащитници и нападатели: Маркос Марконьос, Даниел Генов, Иван Иванов, Николай Чипев, Сергей Георгиев, Атанас Илиев, Петър Атанасов, Стивън Петков, Фернандо да Силва, Данило Соуса Монис-Бала, Александър Веселинов.

ст. треньор: Стевица Кузмановски.