Искането е за отмяна на оспореното решение и връщане на преписката на компетентния орган за произнасяне. В жалбата са изложени подробни съображения за незаконосъобразност както на решението, така и на ПНОМ /Постановление за налагане на обезпечителни мерки/, намиращи се в ТБ „ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА“.
Ответникът – Началник отдел "Местни данъци и такси" при Община Мездра не е изразил становище по жалбата с мотив, че жалбата е просрочена и е недопустима.

Въз основа на представените по преписката доказателства, съдът прие за установено че на полученото на 29.05.2017 г., постановление, срокът за обжалването изтича на 5.06.2017 г. Жалбата е подадена на тази дата, поради което същата неправилно е приета за просрочена.

Въпреки допуснатите неточности от страна на ответника, при проверка на подадените от ЕТ „О. – Ц.Й.“ декларации за облагане с данък недвижими имоти и такса битови отпадъци е установено, че дължимите суми не са внесени в сроковете, установени в Закона за местни данъци и такси. Затова е издаден Акт за установяване на задължение /АУЗ/, в който е установен размерът на задълженията по видове и периоди и лихвите за просрочие към тях, изчислени към 2.02.2017 г., който възлиза общо на 42864,54 лева.