Ще бъде доставено и монтирано 17 вида специализирано оборудване, с което ще се улесни достъпа до рехабилитация и подкрепа за социално включване на над 60 деца и младежи с увреждания.

"Община Враца разполага с две неизползвани зали в Общински социален комплекс за работа с деца, които ще бъдат ремонтирани преди доставяне на необходимото оборудване по настоящия проект. Едната зала ще се използва като зала за предоставяне на рехабилитационни услуги, а другата - като съблекалня.

След приключване на проекта "Оборудване на рехабилитационна зала в Общински социален комплекс за работа с деца - Враца“ ще бъде назначен рехабилитатор, който ще е ангажиран с рехабилитация на децата и младежите с увреждания, на които се предоставя социална услуга в трите Центрове за настаняване от семеен тип, изградени във връзка с процеса на деинституционализация в страната”, обясни зам.-кметът Петя Долапчиева.

Ще се осигури възможност и лица с различна степен и вид на увреждания от общността да ползват рехабилитационни услуги. Благодарение на доставеното по проекта оборудване ще се извършват процедури, масажи и различни видове манипулации, ще се изготвят и прилагат индивидуални комплексни упражнения с цел подобряване и поддържане на двигателната активност на потребителите. В дългосрочен план ефектът от изпълнението на проекта се изразява в подобряване здравословното състояние на децата и на хората с увреждания.