СБА ще съдейства на шофьорите да се закупят карти за експлоатация на автомобила при зимни условия, които осигуряват безплатна пътна помощ, репатриране до областния град, смяна на гуми на пътя, подаване на ток, при повредена акумулаторна батерия и безплатен годишен технически преглед.

Традиционен партньор на "Пътна полиция" при провеждането на акция "Зима" е и БЧК - Враца. Директорът на БЧК - Враца Гергана Михалчева заяви, че основен приоритет за тях е превенцията на пътния травматизъм. Тя акцентира, че в контекста на акцията излиза първата долекарска помощ и шофьорите трябва да прегледат заредени ли са аптечките в колите им. При тежки зимни условия и инцидент на пътя, аптечката и необходимите неща в нея, както и умението на водачите да направят елементарно кръвоспиране, може да спаси човешки живот, подчерта Михалчева.

Доброволци на БЧК вече раздават на шофьорите листовки със съвети на пътна полиция за безопасност през зимата. В седмицата от 11 до 20 ноември в синхрон с темата "Пешеходци и водачи за безопасност на пътя", БЧК ще проведе открити уроци с ученици от първи до трети клас в учебни заведения.