По нататък в прессъобщението пише:

"Ако не се работи здраво и честно, утре може и да има проблем. Днес Европа вярва на България, защото знае какво може ГЕРБ и вижда ясно постигнатите резултати. Ако у нас някой от хората могат да бъдат подведени от лъжите на БСП, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират. Няма как днес ПП ГЕРБ да е виновена за нещо, което утре други ще сбъркат.

Госпожа Лъжа я боли, защото знае, че резултатите на ГЕРБ в управлението на еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните. В средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 - над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския. Вече има сключени договори за 36% от бюджета, договорен за България. Тоест над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет.

От БСП лъжат, че България е изправена пред опасността да бъде спряно финансиране по ОП "Околна среда", а заради неизпълнение на задължителните мерки ЕК може да започне и наказателна процедура срещу страната ни. Ако г-жа Нинова разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете.

Лъжа е и, че страната ни не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020. Предварителните условия, 45 на брой, с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които правителството на ГЕРБ обеща на Европа да изпълни и които вече са въведени. Докладвани като изпълнени са 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство.

Няма опасност ЕК да спре плащанията по съответните програми, каквато е поредната лъжа, тиражирана от БСП и Корнелия Нинова. Г-жа Лъжа заяви, че спирането на плащанията може да стане реалност през втората половина на 2017 г. Европа не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Или ги спира, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време. Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява", категорични са от ПП ГЕБР - Враца.