От организацията: НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ - ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ, направиха клипче за град Мездра. Тази организация се занимава с много патриотични каузи, повечето от които са невидими на пръв поглед.

Целта на клипчето, например е да насърчи пътешествениците и туристите да обичат родния туризъм и родните красоти. Ето и какво пишат организаторите:

„Искаме да споделим с вас поредното наше кратко филмче. Тази седмица на фокус е град Мездра и забележителностите около него. Гледайте, харесайте и споделете, за да могат повече българи да се докоснат до красотите на България от високо!”.

За да се разбере, каква е по-голямата им цел, трябва да се каже, че зад движението стои малката фирма на име: Издателство Българи. Всичко, което издава издателството (сувенири, тениски, и др.) е с патриотична и родолюбива насоченост. Не са малко и инициативите на издателството, като например тази: „ПЪТУВАЙ И ЗАЛЕПИ!”, целящи да повдигнат у българите любов към отечеството и да ги накара да пътуват в България събирайки лепенки от 400 обекта в страната (с благотворителна насоченост).

Както всяка добра инициатива, и за тази се изисква много себе-отдаденост и борба с трудностите. Не е тайна, че е по-трудно в днешно време да се продаде патриотична тениска, торбичка или друго, защото вносното е по-евтино понякога, по-рекламирано и с него се зареждат големите магазини и пазари.

Нека обаче, всеки от нас се замисли преди да си купи поредната тениска от мола или от магазина за дрехи с надпис: I Love New York (stylized I ❤ NY), дали не е по добре надписа да бъде: Аз обичам България или друга патриотична рисунка.