През 2018 г. предстои закупуване на още 17 вида хранителни продукти (пшеничено брашно, ориз, спагети, лютеница, фасул зелен, домати белени, грах, гювеч, конфитюр, месни консерви - говеждо в собствен сос, месни консерви - говежди кюфтета в бял сос, месни консерви – пиле фрикасе, рибни консерви, зрял фасул, леща, бяла захар и олио).

За целта е обявена обществена поръчка с прогнозна стойност 16 352 784,50 лв. с ДДС, която към настоящия момент е в процес на разглеждане и оценка на подадените оферти, а в резултат ще се обезпечи още едно раздаване на хранителни продукти през второто полугодие на 2018 г. Това обясниха от Агенцията за социално подпомагане. Най-често раздаването на храните се бави заради обжалване на обществените поръчки.

Текущото състояние на изпълнението на оперативната програма абсолютно изключва какъвто и да е риск от загуба на средства, категорични са експертите от Агенцията за социално подпомагане.

43 500 бедни от страната получават ежедневно топъл обяд от общините на стойност близо 93 млн. лв.

Над 11 000 са бедните, които чакат помощи в монтанско. От тази година в списъка са включени и хора със 100 процента увреждания и лица, които се грижат за деца с увреждания.