Едно от най-невралгичните места е мостът в мездренското село Ребърково, на който зейна огромна дупка с размери три на два метра, която създава предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия. От вибрациите на преминаващите тирове пътното съоръжение буквално се тресе и всеки момент алтернативното шосе за София може да пропадне.

Кметът на Ребърково Петър Петков е уведомил за проблема началника на Районна пътна служба - Мездра и директора на Областно пътно управление - Враца. От Пътното са го уверили, че ще уведомят фирмата-изпълнител на ремонта на отсечката - сдружението "Трейс Своге”, за пропадането на пътното платно, за да възстанови асфалтовата настилка.

Цялостната рехабилитация на второкласния път Мездра - Елисейна - Своге - Нови Искър, който се явява алтернативен маршрут на изключително натоварения международен път Е-79, приключи преди има-няма една година. Реконструкцията на тази важна не само за региона транспортна отсечка с дължина приблизително 82 км бе извършено по проект на обща стойност над 23,6 млн. евро, финансиран от Европейската инвестиционна банка и от републиканския бюджет.

Хората в селата от Дефилето се притесняват и от това, че тежкотоварните камиони преминават с висока скорост през населените места, без да спазват ограниченията за движение. "Цялото чудо е, че досега не е станал някой трагичен инцидент”, сподели с тревога кметът на Ребърково.