В тази връзка, считано от днес, жителите на общината, които имат необходимост да подадат въпросните документи, могат да го направят всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа в Центъра за услуги и информация на гражданите, който се намира на партерния етаж в сградата на Общинска администрация - Мездра.

Съгласно указанията от НАП, експертите в Община Мездра не се ангажират с оказване на съдействие, даване на разяснения, предоставяне на допълнителна информация за размера на задължения за здравноосигурителни вноски, както и анализ на представените документи.

В случай на необходимост, такава информация може да бъде получена от служители на приходната агенция чрез обаждане в офиса на НАП - Враца на тел. 092/ 6684 114 или на телефона за информация на НАП 0700 18 700 (на цената на един градски разговор за стационарни телефони и по стандартната тарифа на оператора при обаждане от мобилен телефон).

Служителите на Община Мездра установяват самоличността на лицето, направило волеизявлението чрез проверка на лична карта или друг официален документ за самоличност, сканират представените документи и ги изпращат по електронна поща в офиса на НАП - Враца.

След входиране и обработка на документите, служител на НАП ще върне информация за резултата от обработката им по електронната поща на Община Мездра или на конкретното лице (в зависимост от изразеното желание), за да може същата да бъде предоставена за сведение на лицето.

Информацията за попълване и подаване на Декларация образец №7, както и образец на формуляра, може да намерите на интернет страницата на НАП, в рубриката „Здравно осигуряване”: https://nap.bg/page?id=568