"По негово време са извършени всички побои и всички палежи в Бяла Слатина. Върнат е на работа преди 6 месеца и атмосферата в общината продължава да бъде същата“, коментира още той и призова моментално да бъде възстановено спокойствието в село Галиче. Добрев подчерта, че БСП няма да позволи нито един от нейните членове, застъпници, симпатизанти, да бъде тормозен. „Категорични сме, в противен случай ще прибегнем към искане на оставка на министъра на вътрешните работи“, допълни още зам.-председателят на БСП.

На 12 декември беше извършен поредният пожар срещу моето семейство. Палеж, извършен от групата на Ценко Чоков. Това каза Веселин Тушинов, кандидат за кмет на село Галиче на частичния вот през месец май 2018 г.

"Ние и хората в село знаем кои са извършителите. Това, че не можем да го докажем, не значи, че не са те. Спокойствие в селото имаше, когато бяха в ареста 11 месеца. След това всичко се върна – старата песен на нов глас.

По думите му преди 2 месеца е запалена друга къща на свидетел по делото срещу Ценко Чоков.

„Преди това беше бито едно момче, наш застъпник в едно заведение в Бяла Слатина пред 100 свидетеля. Момчето вече не иска да подава жалби, да се оплаква, защото полиция и държава няма“, обясни Тушинов.

Той допълни, че всяко едно домакинство в селото се страхува. „Ситуацията излиза извън контрол. Няма държава, няма закони в това село. Надявам се да има някаква намеса, някаква помощ за хората, които живеят там. Както са тръгнали нещата – няма да остане един свидетел срещу тази група. Ние ще бъдем унищожени и изгонени от село“, заяви той.

Прочети още: actualno