В рамките на една година властите в Монтана и Инчуан са си разменили четири визити. „Това е доказателство, че и двете страни искат да се опознаят задълбочено и да си сътрудничат реално, заяви вицегубернатор Хуай И Чанг. Имаме много общи интереси и се надяваме скоро да посрещнем представители на бизнеса от Монтана в провинция Нинся, защото те са хората, които движат икономиката, допълни той.

Кметът на Монтана Златко Живков и заместник кмета на Инчуан Сун Сюецин подписаха договор за сътрудничество между двата града през август тази година. Неговата цел е чрез реални стъпки в различните икономически и обществени сфери да се насърчи общ просперитет и развитие.

Инчуан е град в северноцентрален автономен район с 2000 годишна история. Той е традиционен търговски и административен център на провинция Нинся Хуей, с население 6,8 милиона души. 2,5 милиона от тях живеят в Инчуан. Развитието на региона е свързано приоритетно с използването на новите технологии в повечето сфери на обществения живот. Китайският град е един от 13 чуждестранни партньори на община Монтана.