парк "Калето"
парк "Калето" © ЛКС-Мездра

“Настоях пред директорите на институциите да изтеглят ремонтите и да упражнят нужния контрол в хода им, за да не случи около 15 септември да има строителни дейности в този или онзи двор”, коментира по този повод градоначалникът.

“Директорите вече огледаха районите около училищата и детските градини, за да проконтролират състоянието на пешеходните пътеки и другата маркировка. Проверени са също различните детски и спортни уреди в дворовете. Убеден съм, че ще се справим с тази задача.”, подчерта кметът.

Очаква се реконструкцията на двете гимназии, Трето и Четвърто Основни училища, Четвърта и Седма детска градина също да бъде завършена предсрочно. Сградите им са санирани, подменят се дограмите и покривите, средствата са по оперативната програма “Региони в растеж”. В края на седмицата приключи обновяването и на Диетичния стол. Той е ползван от 350 човека.

До средата на септември трябва да са ремонтирани всички обекти в 23-те села на общината, започнати през това лято. Става дума за читалища, кметства, църкви, здравни служби, обобщи Златко Живков.