„Това е най-значимият ремонт, направен през последните 82 години на това пространство", заяви в речта си кметът Златко Живков. Той обясни, че обновяването на парковете е продължило две години. Инвестицията е за над 6,3 милиона лева.

„Централната градска градина е най-старият парк в града. Проектирана е от архитект Младен Кръстев. Разположена е на мястото на пазарището във Фердинанд/ днешна Монтана/. Тържественото й откриване се състояло на 18 юли, 1937 година, по времето на втория мандат на кмета Гоцо Митов. Заради раждането на престолонаследника централната градска градина е кръстена „Княз Симеон Търновски”. Паркът е проектиран с два входа, място за паметник, детско игрище и офицерски клуб. Тогава представителите на фердинандското търговското съсловие изказват публично похвала на кмета Митов за неговите съзидателни дела и за градската градина – букета на града”, пише в архивното си изследване „Кметовете на града” историкът Йордан Герасимов.

Днес паркът е с новопроектирана алейна мрежа. Изграденото осветление е енергоспестяващо. Има система за видео наблюдение. Поставени нови пейки, беседки, катерушки, люлки и пързалки за деца. Засята е нова трева, посадени са млади храсти и дървета. Площта на целия парк е 21 431 м2. В един от квадратите му е поставен бюст паметник на кмета Гоцо Митов.