Оставен без надзор доберман нахапа дете в центъра на Мездра. Инцидентът стана тази сутрин около 9.30 часа пред сградата на киното. Пострадалият е 12-годишният Мигел Г. от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) №3, който се намира до мездренската гимназия. Според свидетели на инцидента момчета тропнало с крак на кучето и то го ухапало по левия долен крайник.

Мигел е обслужен във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ и е предаден на управителя на социалното заведение Христо Христов. Раната е дълбока, но няма непосредствена опасност за здравето на детето. Преди три дни му е била поставена ваксина срещу тетанус, тъй като паднал от колело. Утре ще му бъде поставена и ваксина срещу бяс.

Мигел е петокласник в СОУ „Иван Вазов”. Често отсъства от училище. Не е ясно какво е правил по това време в центъра на града, а не е бил в час.

Според пострадалия доберманът е собственост на жител на Мездра, който живее на ул. „Веслец". Най-вероятно кучето е избягало от стопанина си. За инцидента е уведомена и полицията.