© БГНЕС

Остава в сила обявеното частично бедствено положение във Враца, община Вършец и квартал "Бистрец", обявено след падналите там проливните дъждове. Съобщава се за наводнени дворове и приземни етажи, както и за нанесени щети по пътища и отнесени автомобили от придошлите води на река Ботуня.

Водата от последните дни причини истински бедствия на различни места в страната. Частично бедствено положение беше обявено в община Вършец, в криводолското село Ракево, както и в град Враца.

В Ракево са наводнени къщи, училище и детска градина. Отнесена е част от мост в село Пудрия.

Проходът „Петрохан” остава затворен заради свлачища, паднали дървета и прокопан асфалт до вторник – 14 юни, след като близката река излезе от коритото си и заля пътища.

Днес ще се задържи предимно облачно, сочи прогнозата на НИМХ. На много места ще има валежи, в отделни райони - интензивни и придружени с гръмотевици. Значителни ще са количествата на места, главно в

Предбалкана и Южна България. Ще духа слаб до умерен, в източните райони - временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София 21-22°.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи, на места значителни по количество и придружени с гръмотевици.