Каменов посочи, че през последния месец е почистен Централен гробищен парк, който се намира на бул. „Мито Орозов“ и чиято площ е 44 дка. От там са извозени над 200 куб. м. камъни, пръст тревни и др. отпадъци. В момента продължава почистването на Новия гробищен парк, като до момента са обработени 14 дка. Хигиенизирането на парка ще продължи и след Архангелова задушница. Управителят на ОП „Обредни дейности“ Илиян Нисторов благодари на кмета Калин Каменов за създадената организация, както и на екипа на ОП „БКС - Враца“, които са участвали в почистването, в което са се включили и лица, лишени от свобода.

„По отношение на сигурността и организацията на движението от страна на сектор „Пътна полиция“ и Районно управление са предприети мерки, като и на двата гробищни паркове ще има постоянно по трима служители, които ще регулират и подпомагат движението.“, съобщи Янко Харалампиев и добави, че са предвидени и три мобилни екипа, които при нужда да могат да променят своето местонахождение и да оказват помощ там, където е необходимо.

Управителят на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД Николай Вълков посочи, че по повод предстоящата задушница всички тролейбусни линии ще се движат с делнично разписание до спирка „Химко“. След това от там, автобус, с учестен график, ще извозва пътниците от спирката на бившия химически завод до Нов гробищен парк.

„Надявам се гражданите да бъдат доволни от създадената организация, като действията по промяната на чистотата и поддържането на гробищните паркове ще продължи.“, каза още кметът и добави, че след нова година ще бъдат асфалтирани и алеи в парковете, където има компрометирана настилка.