Тя тръгва преди повече от година от семейство Баклаян, - двама родители, които се затруднили за намерят детегледачка. Започват да търсят решение за онлайн платформа и така пътищата им с Ясен се пресичат. В момента проектът работи само за територията на София. Около 100 родители се доверяват на платформата, която разполага с 40 детегледачки.

"Два клика, ти си намираш детегледачка, въвеждаш за кога имаш нужда от детегледачка и веднага виждаш списък със свободни детегледачки, които са налични за този период." - пояснява Ясен.

Всяка от детегледачките определя сама работното си време.

"Аз приемам ангажимента и в уречения ден, в уречения час и адрес трябва да бъда при съответното семейство и при съответното дете." - споделя Никол Иванова, която е сред най-харесваните детегледачки.

Рейтингът се определя от мнението на родителите. Семейство Петкови ползват услугата от една година.

"Процедурата е много бърза. Дори и в последния момент да се сетя, че ми трябва детегледачка, веднага мога да отворя да видя дали има свободни." - разказва Мария Петкова.

"Като няма баба и дядо, на който да разчиташ, една такава платформа върши чудесна работа." - споделя друг родител - Лазар Радков.

Когато вижда доволните семейства Ясен също е доволен. Мечтата му е всеки смело да повярва в себе си, както е направил той.

"Трябва много да се поработи върху самочувствието на българина, защото има невероятни умове, но за съжаление хората нямат увереност в себе си." - констатира младият програмист.


Източник: news.bg