Хронология на "несбъдналите се прогнози“ показва най-лошите предсказания в историята на човечеството. Невероятно е колко много тези хора са грешали.

„Пътуването с влак с висока скорост не е възможно, защото пътниците, неспособни да дишат, ще умрат от задушаване“ - Д-р Дионисис Лардер, професор по естествена философия и астрономия в университет в Лондон -1800 г.

„Сонда за нефт? Имате предвид сонда в земята, която се опитва да намира нефт? Вие сте луди!“ - Съдружници на Едуин. Л. Дрейк не приемат неговите предложения за пробивна машина за нефт през 1859 г. (По-късно същата година, Дрейк постига успех със сондирането на първия нефтен кладенец).

"Конят е тук, за да остане, докато автомобилът е само е една новост, прищявка“ - Президентът на Michigan Savings Bank съветва адвоката на Хенри Форд да не известира във Ford Motor Company - 1903 г.

„Този телефон има твърде много недостатъци, за да бъде възприеман като средство за комуникация“ -Western Union казва това, като изпраща вътрешна бележка през 1876 г.

„Всеки, запознат с този обект, ще го приеме като очевиден провал“ - Хенри Мортън, президент на Stevens Institute of Technology, за крушката на Томас Едисън - 1880 г.

“Летенето с машини, по-тежки от въздуха, е непрактично и маловажно, дори напълно невъзможно“ - Саймън Нюкомб, канадско-американски астроном и математик казва това 18 месеца преди братята Райт да извършат първия в историята на човечеството контролиран полет с моторен летателен апарат по-тежък от въздуха в Кити Хоук, Северна Каролина - 1902 г.

„Киното е малко повече от прищявка. То е драма в консерва. Това, което публиката иска истински да види е плът и кръв на сцената“ - Чарли Чаплин, актьор, продуцент, режисьор и основател на кино студио - 1916 г.

"Телевизията няма да оцелее, защото на хората ще им писне да се взират всяка вечер в кутия, направена от шперплат"- Дарил Занук, филмов продуцент, 20th century Fox - 1946 г.


Източник:vesti.bg